Har du sat det rette hold, eller betaler I prisen for fejlrekruttering?

Prisen for fejlrekruttering er høj – både økonomisk og kulturelt
En fejlrekruttering koster ifølge Azets (2019), mellem 75-150% af en nyansat medarbejders årsløn. Herudover kommer den indvirkning en fejlrekruttering kan have på jeres kultur, herunder den afsmittende effekt som dårligt matchede medarbejdere kan have på andres arbejdsindsats og trivsel.

pic

At finde det rette match

At finde engagerede medarbejdere, der har en positiv indflydelse på arbejdspladsen, kulturen og menneskerne i den er nødvendigt for at bygge en sund organisation med trivsel, udvikling og resultater. Derfor er det især essentielt at have fokus på det rette kulturelle match, når vi søger nye medarbejdere; at kandidaten matcher jeres virksomhedskultur og værdier, samt at vedkommende har de faglige og personlige egenskaber, der skaber fundamentet for et succesfuldt og langvarigt ansættelsesforhold.

Men det kan være svært at finde det rette match. Ofte fordi rekruttering er en tidskrævende proces, og tid er ikke altid det, vi har mest af – Og at vælge en ny medarbejder udelukkende på baggrund af en ansøgning og et kort interview kan i værste tilfælde have giftige konsekvenser for jeres organisation.

Hvordan kan vi hjælpe jer?

I IMPAQ har vi udviklet et rekrutteringskoncept baseret på forskning, vores egen praksiserfaring, samt på en dyd om ordentlighed. Gennem en analyse af jeres aktuelle behov og situation, samt jeres kultur, vision og værdier, afdækker vi, i hvor høj grad kandidaterne har det, der skal til, for at være den helt rette til jeres organisation.

Med personprofilværktøjer og et psykologisk dybdegående interview med kandidaterne med inspiration fra Patrick Lencionis forskning dykker vi ned i kandidatens sult, sociale intelligens og ydmyghed.

Sult omhandler ønsket om at opnå de bedste resultater og have et tydeligt drive i forhold til egen og kollektiv udvikling og læring. Kandidatens sociale intelligens danner grundlag for at kunne indgå i kulturen og det sociale liv, og her er det vigtigt at finde et godt match. Vigtigst af alt er kandidatens ydmyghed, da dette er fundamentet for at være åben over for læring og dermed skabe resultater både alene og i samarbejde med andre.

Hos IMPAQ har vi i alle vores rekrutteringer et stort fokus på en ordentlig proces for alle parter, hvor alle kandidater får et udviklingsfokus med sig i processen.

Teori og værktøjer:

Hvis I er interesseret i at høre nærmere omkring, hvordan et rekrutteringsforløb kunne skræddersyes jeres ønsker og behov, så kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

Kontakt os

Se et eksempel på en mulig proces for et rekrutteringsforløb i samarbejde med IMPAQ.